Iran Forum
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

انجمن ایرانیان
 
PORTAL*الرئيسيةأحدث الصورثبت نامورودمكتبة الصور
Navigation
 Portal
 صفحه اصلي
 ليست اعضا
 مشخصات فردي
 پرسشهاي متداول
 جستجو
المواضيع الأخيرة
» اس ام اس هاي کاربردي
پروفسور محمود حسابى Emptyالإثنين ديسمبر 01, 2008 11:28 am من طرف PaRiSa

» اتفاقات مهم سال 86 در زندگي هنرمندان
پروفسور محمود حسابى Emptyالأحد أكتوبر 05, 2008 4:44 pm من طرف Sahar

» نقاشي
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء سبتمبر 17, 2008 7:30 am من طرف Baran

» زندگى نامه مهران مديرى
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء سبتمبر 17, 2008 7:29 am من طرف Baran

» <<<<< بلـــــبل بـــــم >>>>
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 8:28 pm من طرف Nima

» صد سال سه تار ايران
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 7:13 pm من طرف Nima

» فرمان فتحعليان
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 5:36 pm من طرف Nima

» نکته ها
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 4:17 pm من طرف PaRiSa

» دانلود فيلم با لينک مستقيم
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 3:00 pm من طرف PaRiSa

» قله دماوند درفهرست آثارملي ثبت شد
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 2:04 pm من طرف PaRiSa

» سرو كهنسال ابر كوه
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 1:51 pm من طرف PaRiSa

» پيامک
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 1:15 pm من طرف PaRiSa

» مهاجران افغان
پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء يوليو 23, 2008 1:12 pm من طرف PaRiSa

» جايزه نوبل ادبيات
پروفسور محمود حسابى Emptyالثلاثاء يوليو 22, 2008 12:28 pm من طرف PaRiSa

» سيدنى پولاک" در سن 73 سالگى درگذشت
پروفسور محمود حسابى Emptyالإثنين يوليو 14, 2008 5:52 pm من طرف مهمان

ورود
نام كاربر:
كلمه رمز:
ورود اتوماتيك در بازديدهاي بعدي: 
:: كلمه رمز خود را فراموش كرده ايد؟
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Nima
پروفسور محمود حسابى Vote_rcapپروفسور محمود حسابى Voting_barپروفسور محمود حسابى Vote_lcap 
Admin
پروفسور محمود حسابى Vote_rcapپروفسور محمود حسابى Voting_barپروفسور محمود حسابى Vote_lcap 
PaRiSa
پروفسور محمود حسابى Vote_rcapپروفسور محمود حسابى Voting_barپروفسور محمود حسابى Vote_lcap 
Baran
پروفسور محمود حسابى Vote_rcapپروفسور محمود حسابى Voting_barپروفسور محمود حسابى Vote_lcap 
Ashkan
پروفسور محمود حسابى Vote_rcapپروفسور محمود حسابى Voting_barپروفسور محمود حسابى Vote_lcap 
tina
پروفسور محمود حسابى Vote_rcapپروفسور محمود حسابى Voting_barپروفسور محمود حسابى Vote_lcap 
romina
پروفسور محمود حسابى Vote_rcapپروفسور محمود حسابى Voting_barپروفسور محمود حسابى Vote_lcap 
Sahar
پروفسور محمود حسابى Vote_rcapپروفسور محمود حسابى Voting_barپروفسور محمود حسابى Vote_lcap 
احصائيات
تعداد کاربران ثبت نام شده: 19
جديدترين کاربر ثبت نام شده: red_fly_music

تعداد موضوعات ارسال شده توسط کاربران سايت: 314 في 85 موضوع
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

Bookmark and share the address of on your social bookmarking website

قم بحفض و مشاطرة الرابط Iran Forum على موقع حفض الصفحات
مكتبة الصور
پروفسور محمود حسابى Empty

 

 پروفسور محمود حسابى

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
Admin
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 75

پروفسور محمود حسابى Empty
پستعنوان: پروفسور محمود حسابى   پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء مايو 21, 2008 4:26 pm

سيدمحمود حسابى، در سال ۱۲۸۱ (ه. ش)، از پدر و مادرى تفرشى، در تهران زاده شدند. پس از سپرى نمودن چهار سال از دوران كودكى در تهران، به همراه خانواده (پدر، مادر و برادر)، عازم شامات گرديدند. در هفت سالگى، تحصيلات ابتدايى خود را در بيروت، با تنگدستى و مرارت هاى دور از وطن، در مدرسه كشيش هاى فرانسوى، آغاز كردند، و همزمان، توسط مادر فداكار، متدين و فاضله خود (خانم گوهرشاد حسابى)، تحت آموزش تعليمات مذهبى و ادبيات فارسى، قرار گرفتند. استاد، قرآن كريم را حفظ و به آن اعتقادى ژرف داشتند. ديوان حافظ را، نيز از بر داشته و به بوستان و گلستان سعدى، شاهنامه فردوسى، مثنوى مولوى و منشات قائم مقام، اشراف كامل داشتند.

پروفسور محمود حسابى Hassabi-2

شروع تحصيلات متوسطه ايشان، مصادف با آغاز جنگ جهانى اول و تعطيلى مدارس فرانسوى زبان بيروت بود. از اين ر و، پس از دو سال تحصيل در منزل، براى ادامه به كالج آمريكايى بيروت رفتند و در سن هفده سالگى، ليسانس ادبيات، در نوزده سالگى ليسانس بيولوژى و پس از آن مدرك مهندسى راه و ساختمان را، اخذ نمودند. در آن زمان، با نقشه كشى و راهسازى، به امرار معاش خانواده، كمك مى كردند. استاد همچنين در رشته هاى پزشكى، رياضيات و ستاره شناسى، به تحصيلات آكادميك پرداختند. شركت راهسازى فرانسوى كه ايشان در آن مشغول به كار بودند، به پاس قدردانى از زحماتشان، استاد را براى ادامه تحصيل، به كشور فرانسه اعزام كرد و بدين ترتيب، در سال ۱۹۲۴ (م)، به مدرسه عالى برق پاريس وارد و در سال ۱۹۲۵ (م) فارغ التحصيل شدند.

همزمان با تحصيل در رشته معدن، در راه آهن برقى فرانسه، مشغول به كار گرديدند، و پس از پايان تحصيل در اين رشته، كار خود را در معادن آهن شمال فرانسه و معادن زغال سنگ ايالت «سار»، آغاز كردند. سپس به دليل وجود روحيه علمى، به تحصيل و تحقيق در دانشگاه سوربن، در رشته فيزيك پرداختند و در سال ۱۹۲۷ (م) در سن بيست و پنج سالگى، دانش نامه دكتراى فيزيك خود را، با ارائه رساله اى تحت عنوان «حساسيت سلول هاى فتوالكتريك» با درجه عالى، از دست بزرگ ترين دانشمند روز جهان، پروفسور فابرى، دريافت كردند.

استاد، با شعر و موسيقى سنتى ايران و موسيقى كلاسيك غرب، به خوبى آشنا بودند و در نواختن نى، ساز دهنى، ويولن و پيانو تبحر داشتند.ايشان، در چند رشته ورزشى مانند: كوهنوردى، دوچرخه سوارى، دو و ميدانى و چوب پا، موفقيت هايى كسب نمودند، و در شنا، داراى ديپلم نجات غريق شدند. دستاوردهاى عمر پربار استاد و مشاغلى كه در مسند آن خدمات علمى و فرهنگى شايان توجهى ارائه نمودند بسيار زياد است.فعاليت در سه نسل كارى و آموزش هفت نسل استاد و دانشجو، از خدمات ارزنده پروفسور حسابى به شمار مى رود، و در همين راستا ايشان از سال ۱۳۵۰ ه. ش، به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران، شناخته شدند.

پروفسور محمود حسابى Pic_19_2

استاد، به چهار زبان زنده دنيا: فرانسه، انگليسى، آلمانى و عربى مسلط بودند و به زبان هاى: سانسكريت، لاتين، يونانى، پهلوى، اوستايى، تركى، ايتاليايى و روسى اشراف داشتند و زبان هاى باستانى را، در تحقيقات علمى خود، به خصوص در امر واژه گزينى فارسى، در برابر لغات بيگانه، به كار مى بردند.پروفسور حسابى، به ايران، فرهنگ و ادب و اعتقادات سنتى و مذهبى اين سرزمين، عشق مى ورزيدند و گذشته از سفر به كشورهاى متعدد عالم، به سراسر ايران سفر كرده بودند و از سفرهاى پربار داخلى و خارجى خويش، يادداشت ها و سفرنامه هاى بسيارى به جاى نهادند.در زمينه تحقيق علمى: ۲۵ مقاله، رساله و كتاب، از ايشان به چاپ رسيده است. تئورى «بى نهايت بودن ذرات» استاد در ميان دانشمندان و فيزيكدانان جهان شناخته شده است. نشان «اوفيسيه دولالژيون دونور» و همچنين نشان «كوماندور دولالژيون دونور»، بزرگ ترين نشان هاى كشور فرانسه، به همين مناسبت، به ايشان اهدا گرديده است.

استاد، تنها شاگرد ايرانى پروفسور اينشتين بوده و در طول زندگى، با دانشمندان تراز اول جهان نظير: شرودينگر، بورن، فرمى، ديراك، بوهر،... و با فلاسفه و ادبايى همچون: آندره ژيد، برتراند راسل،... تبادل نظر داشته اند.ايشان از سوى جامعه علمى جهانى به عنوان «مرد اول علمى جهان» (۱۹۹۰ م) برگزيده شدند و در كنگره «شصت سال فيزيك ايران» (۱۳۶۶ ه . ش)، ملقب به «پدر علم فيزيك و مهندسى نوين ايران» گرديدند.پروفسور حسابى، در ۱۲ شهريور ۱۳۷۱ ه .ش، در بيمارستان دانشگاه ژنو، به هنگام معالجه قلبى، بدرود حيات گفتند. مقبره استاد، بنا به خواسته ايشان، در زادگاه خانوادگى، در شهر دانشگاهى تفرش، قرار دارد. يادشان گرامى و راهشان پررهرو باد.

پروفسور محمود حسابى PGA13012
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
http://iran.forum-express.com
Admin
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 75

پروفسور محمود حسابى Empty
پستعنوان: رد: پروفسور محمود حسابى   پروفسور محمود حسابى Emptyالأربعاء مايو 21, 2008 4:29 pm

خلاصه ای از تئوری معروف دكتر حسابى:

دکتر حسابی یکبار تابستان برای مدت کوتاهی به ایران بازگشت و در خانه ای متعلق به آقای جمارانی تابستان را سپری می کرد و در همین ایام در حین مطالعات به این فکر افتادند که علت وجود خاصیتهای ذرات اصلی باید در این باشد که این ذرات بی نهایت گسترده اند و هر ذره ای در تمام فضا پخش است و نیز هر ذره ای بر ذرات دیگر تاثیر می گذارد. به این ترتیب به فکر آزمایشی افتاد که این نظریه را اثبات و یا نفی کند . او با خود فکر کرد اگر این تئوری صحیح باشد باید چگالی یک ذره مادی به تدریج با فاصله از آن کم شود و نه اینکه یک مرتبه به صفر برسد و نباید ذره مادی شعاع معینی داشته باشد. پس در اینصورت نور اگر از نزدیکی جسمی عبور کند باید منحرف شود و پس از اینکه محاسبات مربوط به قسمت تئوری این نظریه را به پایان رسانید پس از بازگشت به امریکا به راهنمایی پرفسور انیشتین در دانشگاه پرنیستون به تحقیقات در این زمینه پرداخت. پرفسور انیشتین قسمت نظری تئوری را مطالعه کرد و دکتر حسابی را به ادامه کار تشویق کرد. دکتر حسابی به راهنمایی پرفسور انیشتین به تکمیل نظریه پرداخت سپس یک سال دیگر در دانشگاه شیکاگو به کار پرداخت و آزمایشهایی در این زمینه انجام داد. وی با داشتن یک انتر فرومتر دقیق توانست فاصله نوری را در عبور از مجاورت یک میله اندازه بگیرد و چون نتیجه مثبت بود آکادمی علوم آمریکا نظریه دکتر حسابی را به چاپ رسانید. برخی همکاران از نامأنوس بودن و جدید بودن این فکر متعجب شدند و برخی از این نظریه استقبال کردند.

شرح آزمایشهای انجام شده و نتیجه آن:

در اثبات این نظریه اگر در آزمایش, نور باریک لیزر از مجاورت یک میله وزین چگال عبور داده شود, سرعت نور کم می شود. در نتیجه پرتو لیزر منحرف میگردد. هرگاه پرتو لیزر بطور مناسبی از میان دو جسم سنگین که در فاصله ای از هم قرار دارند عبور داده شود انحراف آن هنگام عبور از مجاورت جسم اول و سپس از مجاورت جسم دوم به خوبی معلوم میشود و این انحراف قابل عکسبرداری است. این آزمایش گسترده بودن ذره را نشان می دهد. بر طبق این آزمایش انحراف زیاد پرتو لیزر فقط در اثر پراش نبوده بلکه مربوط به جسم است. بر حسب این نظریه هر ذره, مثلاً الکترون, کوارک یا گلویون نقطه شکل نیست بلکه بی نهایت گسترده است و در مرکز آن چگالی بسیار زیاد بوده و هر چه از مرکز فاصله بیشتر شود آن چگالی بتدریج کم می شود. بنابراین یک پرتو نور از یک فضای چگالی عبور کرده و شکست پیدا میکند و انحراف می یابد.

اختلاف تئوری بی نهایت بودن ذرات با تئوریهای قبلی:

در تئوریهای قبلی هر ذره قسمت کوچکی از فضا را در بر دارد یعنی دارای شعاع معینی است و خارج از آن این ذره وجود ندارد ولی در این تئوری ذره تا بی نهایت گسترده است و قسمتی از آن در همه جا وجود دارد. در تئوریهای جاری نیروی بین دو ذره از تبادل ذرات دیگر ناشی می شود و این نیرو مانند توپی در ورزش بین دو بازیکن رد و بدل می شود و این همان ارتباطی است که یبن آنها حاکم است و در تئوریهای جاری تبادل ذرات دیگری این ارتباط میان دو ذره را ایجاد میکند. مثلاً نوترون که بین دو ذره مبادله می شود, اما در تئوری دکتر حسابی ارتباط بین دو ذره همان ارتباط گسترده ایست که در همه جا بعلت موجودیت آنها در تمام فضا بین آنها وجود دارد.

ارتباط این تئوری با تئوری نسبیت انیشتین:


تئوری انیشتین می گوید: خواص فضا در حضور ماده با خواص آن در نبود ماده فرق دارد, به عبارت ریاضی یعنی در نبود ماده, فضا تخت است ولی در مجاورت ماده فضا انحنا دارد. اگر بگوییم یک ذره در تمام فضا گسترده است در هر نقطه از فضا چگالی ماده وجود دارد و سرعت نور به آن چگالی بستگی دارد به زبان ریاضی به این چگالی می توان انحنای فضا گفت.

ارتباط فلسفی این تئوری با فلسفه وحدت وجود:

در این نگرش همه ذرات جهان بهم مرتبط هستند. زیرا فرض بر این است که هر ذره تا بی نهایت گسترده است و همه ذرات جهان در نقاط مختلف جهان با هم وجود دارند.یعنی در واقع قسمت کوچکی از تمام جهان در هر نقطه ای وجود دارد.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
http://iran.forum-express.com
 
پروفسور محمود حسابى
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
Iran Forum :: عمومی :: ایران-
پرش به: